Arequipa – prima impresie

Am ajuns in oras dupa o calatorie cu autocarul de la Cruz de Sur, pe niste fotolii uriase, care se lasa mult pe spate si in care poti avea parte de un somn destul de bun, inclusiv in momentele in care drumul e cu serpentine. O provocare pe un astfel de drum este sa te duci la toaleta pentru ca trebuie sa te tii bine, pe intuneric, iar cand ajungi in cabina toaletei, noroc ca sunt multe manere pentru toate inaltimile si toate pozitiile posibile, care sa-ti imbunatateasca echilibrul :)

Startul l-am avut in Nazca, unde e de mers doar daca ai aranjat un zbor peste liniile mult cunoscute. Un zbor costa 130 USD de persoana, ceea ce este prea mult pentru bugetul nostru, asa ca in acele cateva ore in oras, ne-am multumit sa-l exploram putin, sa mancam ceva si sa lenevim la o cafenea. Zborul este atat de scump pentru ca avionele trebuie sa zboare si cu copilot (-1 loc) si ca sunt obligati sa le faca revizia lunar (+1000 USD).

Ajunsi in Arequipa la 7 dimineata, am avut marea bucurie sa realizam ca este o dimineata cu cer senin si soare. Pana acum, am avut parte de nori dimineata, pe la 11-12 se insenina putin iar pe la 17 iar se innora si venea frigul insotit de vantul care stergea urmele de pe dunele de nisip. In acest moment, suntem pe terasa de pe hostelul nostru, unde am servit micul dejun, in zare avand cei doi munti cu varfurile inzapezite de aproape de 6000 m: vulcanul Chachani si vulcanul Misty.

Pentru cazare am aplicat o metoda noua. Am luat taxiul de la autogara pana in zona cea mai “populata” cu hosteluri si le-am luat la rand, iar la al 5-lea ne-am oprit. Este aproape nou, camera cu toaleta, wi-fi, bine pozitionat, terasa si un pret bun (~50 RON/noapte).

Orasul, pentru mine, este peste asteptari. Catedrale construite cu mare grija la detalii, pietonale cochete, spatii verzi ingrijite, nu de pomana centrul Arequipei face parte din patrimoniul Unesco incepand cu anul 2000. Azi vom explora mai multe din el si vom cauta mai multe informatii despre mersul prin Canionul Colca, care este unul dintre cele mai adanci din lume, avand un maxim de peste 3000m. Aici speram sa vedem condorul care nu este roz si sa ne scaldam in apele termale din zona…abia asteptam. Insa pana atunci vom mai sta vreo 2 nopti aici pentru ca ne dorim sa fortam putin reglarea ceasului biologic, azi fiind mai bine pentru ca ne-am trezit la 6:30, si sa ne adaptam la altitudine (~2500 m).

Multumesc mult pentru urarile primite de ziua mea, pe care o voi sarbatori cu iubita la o cofetarie…am zarit ieri niste prajituri care iti dilatau pupilele instantaneu si vreau sa le imprietenesc cu papilele noastre gustative :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Captcha Captcha Reload