Bolivia, noua noastra tara gazda

Ieri dimineata ne-am pornit din Puno spre Bolivia, si prima oprire am facut-o la Copacabana, doar la 10 km de la locul unii vamesii bolivieni exclamau la vazul pasapoartelor noastre “Rumania!? Visa!”. Bucurosi le-am aratat pagina complet ocupata de stampila consulatului din Cusco, ce ne-a dat voie sa calatorim prin Bolivia doar 30 de zile, insa putem oricand prelungi aceasta sedere intr-unul din marile orase. Asadar, vom avea grija sa nu stam doar prin munti sau jungla :)

Ajunsi in Copacabana, imediat ce ne-am luat cam ultmii rucsacii din autobuz, ne-am dus spre unicul biroul tiuristic care tocmai inchidea usa cu o forta mai mare decat a Dianei :) Insa noul nostru prieten, Peter din UK, reusise sa afle cateva informatii si am decis pe loc sa mergem cu totii spre Isla del Sol (Insula Soarelui) cu barca ce urma sa plece in 1h.

Dupa 1,5h de mers cu barca am ajuns la marina din sudul insulei, mai precis la Yumani, si am fost nevoiti sa ne lasam capetele pe spate pt a putea vedea cele foarte multe si abrupte trepte ce ne duceau efectiv in satul recent pomenit. Consulul s-a laudat ca aceasta insula este mai frumoasa decat Amantani si Taquila, lucru pe care l-am crezut imediat ce-am terminat de urcat cu rucsacii mari si mici pana sus.

Sunt foarte multe hosteluri pe insula si majoritatea au parte de privelisti la care iti vine sa-ti dilati pupilele cateva ore, inclusiv hostelul nostru. Am stat o singura noapte aici si dupa o revenire cu acelasi tip de barca la Copacabana, ne-am urcat in autobuzul de La Paz. Asadar, in acest moment suntem in cea mai inalta capitala din lume :)

La prima vedere avem de face cu un lucru la care nu ne asteptam si anume ca este mai scump decat Cusco, asa ca nu vom zabovi prea multe zile aici. Vom ramane aici cat sa gasim solutii pentru a ajunge in anumite zone din aceasta regiune 😉

2 thoughts on “Bolivia, noua noastra tara gazda

  1. Hola ! I found your website :-) Was lovely to meet you both anb I will follow your pictures and maybe even try to translate a little Romanian. I´ll also try to find you via Facebook.

    I`m now in Ulyuni and have some spare time today before starting a tour tomorrow. If the company are good I will send you details – the guys speak good English and look like they could be fun (the driver looks a bit like a cross between a pirate and a cowboy). The place I am staying, Tonito Hotel, is quite pleasant and has wireless. But there is not much to do here. Might go for a couple of afternoon beers I think.

    Stay safe and take care !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Captcha Captcha Reload