Dupa ce ne-am luat la revedere de la Bolivia…


…am petrecut cateva zile in San Pedro de Atacama, undeva in nordul lui Chile. Ajunsi dimineata am constatat cu mirare ca oraselul era foarte agitat, cu foarte multa lume ce forfota pe strazi, iar noua ne era foarte greu sa gasim un loc de cazare. Intr-un sfarsit am gasit la un pret exagerat o camera disponibila si ni s-a explicat ca in zilele ce vin se sarbatoresc mortii, iar in Chile e o mare sarbatoare care se lasa cu zile libere (doua) si astfel au capatat un weekend prelungit. Intr-adevar, pana seara toate parcarile de la hoteluri, barurile si restaurantele erau pline.

Ai destule lucruri de facut, insa dupa experienta Salar Uyuni nu mai eram foarte atrasi sa vedem alte lagune sau lacuri de sare, asa ca intr-una din zile am iesit sa ne plimbam cu bicicletele prin imprejurimi, iar intr-o noapte senina am fost la un mic observator aflat la cativa km de San Pedro de Atacama. Fiind o zona destul de izolata de civilizatia si de luminile ei, este un loc ideal pentru observat stele, la doar cativa km fiind unul dintre cele mai importante telescoape din lume. In ciuda faptului ca a fost foarte frig in acea noapte, lucrurile si povestile impartasite de ghidul canadian Les au fost foarte interesante. A urmat, cu ajutorul a 10 telescoape de diferite dimensiuni, forme si tehnologii, partea cu observarea stelelor din constelatia Orion, a 2 stele ce se invarteau una in jurul celeilalte, a planetei Jupitor si a altor constelatii luminoase ce nu-mi mai amintesc cum se numesc. La sfarsitul turului, toti am beneficiat de o ciocolata calda si de posibilitatea de a adresa intrebari cat mai multe ghidului.

Ne-am gandit sa nu ne ducem direct spre Santiago, ci sa facem un fel de zig-zag, ce-si are un colt in Salta, Argentina si duminica ne-am pornit cu autobuzul de zi pentru o calatorie de 7h. Am ales aceasta varianta pentru ca citisem pe net ca vom avea peisaje frumoase pe drum si vom vedea, in apropriere de Salta, muntele in 7 culori.

Aici am descoperit un centru cultural ce ne-a indreptat spre scoala latino americana de dans si arte unde am fost 2 zile la rand la cursuri de dans folcloric argentinian. Profu’ ne-a aratat succesiunea pasilor si figurilor caracteristice pentru El Gato, La Chacarera si El Escondido, iar intr-una din seri am asistat si la o lectie de tango argentinian. Abia in ultima zi am urcat cu gondola pana pe muntele San Bernando pentru a avea o buna panorama asupra orasului, dupa care am pus picioarele in miscare pe scari, pana in oras unde intr-un parc din centru unde am gasit un copac cu fructe de sezon. Asa ca am inceput sa mananc si sa ma manjesc cu dude.

Ne-am continuat zig-zag-ul si dupa o calatorie de 20h cu autobuzul am ajuns in Mendoza, oras renumit pentru podgorii si pentru muntele Aconcagua (cel mai inalt varf din America Latina, aproape 7000m).

2 thoughts on “Dupa ce ne-am luat la revedere de la Bolivia…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Captcha Captcha Reload