Revelionul si raliul Dakar

Montevideo, Buenos Aires, Bariloche au fost cateva dintre destinatiile vehiculate de-a lungul acestei calatorii pentru petrcerea revelionului.

Insa intr-o zi cand eram prin desertul Atacama in Chile, Silviu a aflat ca raliul Dakar incepe pe 1 ianuarie 2012 din Mar del Plata si traverseaza Argentina, Chile si se termina in Lima, Peru. Ne-am gandit ca ar fi interesant sa vedem masinile si motocicletele ce participa la acest rally asa ca am hotarat, definitiv de data asta, sa ne prinda trecerea in anul nou pe malul Atlanticului, in Mar del Plata.

A fost bine ca din cele 3 zile petrecute aici, 2 le-am avut ocupate cu raliul intrucat un oras mare, cu cladiri inalte si ingramadite, cu plaje foarte aglomerate, nu e tocmai idealul nostru de a ne bucura de soare si mare.

In ultima zi a anului 2011 a avut loc pret de vreo 9h prezentarea concurentilor. S-a inceput cu motocicletele si cu atv-urile, au urmat masinile si camioanele. Ne interesasem si stiam ca sunt si 2 romani participanti, ambii la prima categorie. In momentul cand primul dintre ei se apropria de scena pentru a fi prezentat ne-am dat seama ca un stegulet al Romaniei ne-ar fi ajutat mai mult sa iesim in evidenta din multimea de oameni ce se adunase sa vada si sa-i atraga atentia lui Marcel Butuza, romanul nostru cu moto nr. 71.

La cel de al doilea ne-am schimbat tactica, trebuia sa ne auda cumva incurajarile asa ca, in momentul in care s-a apropriat m-am urcat in carca lui Silviu si astfel am reusit nu numai ca cei din jur sa se uite mirati la noi, dar sa ne zareasca si Emanuel Gyenes, romanul de numai 28 de ani ce se afla deja la al patrulea Dakar. Cand am tipat amandoi Hai Romania, el s-a intors surprins si ne-a salutat. Ce satisfactie pe noi dupa!!!

La categoria auto anul trecut rally-ul a fost castigat de catre printul din Qatar, iar anul acesta Hummer-ul sau a fost prima masina prezentata in concurs. Un alt concurent cu Hummer a venit in viteza si a facut un salt peste podiumul de prezentare, facand ca toata lumea sa aplaude.

A doua zi, pe 1 ianuarie 2012 dimineata la 5 a inceput startul de la baza navala din Mar del Plata si Silviu s-a trezit la timp pentru a-i vedea din nou pe cei 2 concurenti romani.

Din toate interviurile acordate am inteles ca atat desertul Atacama cat si desertul Ica vor constitui adevarate provocari pentru concurenti. Mai tineti minte ca la inceputul calatoriei noastre am trecut prin Huacachina unde am facut sandboarding, ne-am dat cu boogie si eu purtam un ruj rosu pentru care mi-am atras ulterior remarce??? – Huacachina e o oaza in acest desert Ica.

Raliul se incheie pe 15 ianuarie in capitala peruana asa ca abia atunci vom putea vedea ce batai de cap le-a dat acest circuit participantilor.

Pana atunci, condorii striga Hai Romaniaaaaa!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Captcha Captcha Reload