Miraflores si San Isidro

Dupa ce ne-am culcat pe la ora 9 seara, pe la 2 noaptea am fost treziti de ceasurile noastre biologice ce ne anuntau ca este dimineata in Romania. Asa ca am stat de vorba sa vedem ce sa facem si am hotorat sa continuam fortat cu somnul si am reusit sa facem din nou ochi pe la ora 7.
Ne-am propus sa facem o plimbare matinala prin Miraflores (un fel de sector cu propria politie, administratie, etc) pana la ambasada Boliviei ce se gaseste in “sectorul” San Isidro.

Am privit harta si am facut un plan de parcurs si am pornit catre vest pentru a vedea pentru prima oara Oceanul Pacific si poate de a scufunda un deget in el. Ajunsi acolo, am dat peste o faleza uriasa cu niste parcuri foarte ingrijite si facute cu bun gust, care ne-au oferit privelisti frumoase cu oceanul si care ne-au tinut acolo sus, fara a face ceva cu degetul prin ocean. Am fost uimiti sa vedem practicanti de surf pe vremea asta innorata si rece, insa tehnologia izoprenului permite si asa ceva.

Cum am mai spus, spatiile verzi sunt foarte bine ingrijite si cam la fiecare 300m este prezent un politist si in cazul in care treceai pe langa el iti dadea binete ca iesi puternic in evidenta ca turist strain: inaltime mult peste media lor, pielea deschisa la culoare si rucsaci mici in spinare. Unul dintre parcuri are o denumire mai deosebita, “Parque del Amor”, unde piesa centrala este statuia El Beso:

Dupa plimbarea de pe faleza am ajuns in San Isidro, care are multe zone cu vile decorate cu gratii, ziduri de peste 3m, peste care poti trece doar avand mare grija la tepii din fier forjat si la firele care te intampina cu cativa zeci de mii de volti. Ajunsi la ambasada Boliviei, ni s-a cerut o dovada a cazarii noastre in Bolivia, asa ca am amanat obtinerea vizei pana in momentul in care vom ajunge in Cusco, cand ar trebui sa ne preocupam si de cazarea din Bolivia.

Chiar nu stiam ca in Lima exista piramide dar din pamant si nu piatra care au fost construite folosind tehnica “book shelves” care au marele avantaj ca ofera constructiei o rezistenta foarte mare la cutremure. La un asa mare plus am cautat si eu un defect si l-am intrebat pe ghid daca ploaia nu poate afecta serios constructia. Cica ultima ploaie mai serioasa a avut loc tocmai in 1917, asadar sa tot sa fii vanzator de umbrele pe aici. Cele doua piramide au fost construite de civilizatia Lima si se numesc Huaca Huallamarca si Huaca Pucllana.

Inainte de a ajunge la a doua piramida am observat ceva ciudat la ghetutele Dianei…si anume ca varfurile sunt putin dezlipite lucru ce m-a pus pe ganduri: reparam sau cumparam altii, si nici in 500m am dat peste o pravalie care repara pantofi, genti, haine de piele, curele…asa ca am investit 5 soli si 15 minute si am lipit varfurile :)

Si o priveliste din varful primei piramide:

3 thoughts on “Miraflores si San Isidro

  1. Ce frumos! Vezi ca de pe faleza de la Miraflores poti sa te dai cu parapanta la niste preturi foarte mici fata de cele din Romania. O Cusqueña pentru pont! :))

    • Am gasit zona pe faleza de unde se putea lansa cu parapanta insa am avut dubii ca pot face echipa buna cu un parapantist prea mic fata de mine :)
      Acum cred ca preturile sunt comparabile cu cele din Romania…pretul era de 150 SOL ~ 160 RON
      Azi am la masa gasisem in menu Cusqueña si eram foarte aproape sa o incerc insa am cedat in fata unei “halbe” de suc de mango….tare bun a fost :)

      Maine plec spre Pisco…ai vreun pont?

  2. Got no idea, ca nu am ajuns acolo. Un Pisco? :))
    Btw, in Lima, in piata San Martin la parterul unui hotel parca se bea cel mai bun Pisco Sour :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Captcha Captcha Reload