Unealta noua: “point & shoot” Canon

La sfarsitul plimbarii de azi am realizat ca au fost prea multe instantanee pe care le-am ratat si am decis ca ar fi inteligent din partea noastra sa cumparam o camera mica care sa intre in buzunar. Asa ca tocmai am cumparat un Canon SD 1400 care este foarte mic si sper sa ne ajute in surprinderea unor momente interesante.
Ar fi fost bine sa fi apucat sa pozam un vanzator ambulant carand in spate un cadru de metal cu niste baterii si cabluri, care avea in partea de sus, adica deasupra capului, o portavoce prin care isi amplifica subiectele interesante din ziarele pe care le vinde…sau cum lumea sta si citeste ziarelele care atarna la chioscurile cu presa si multe altele.

Ca si in zilele trecute, ne-am trezit foarte devreme si dupa mic-dejun am iesit pentru a face parte din zarva cotidiana. Ne-am suit intr-un autobuz local care, tot timpul pe langa sofer, are si o persoana care se ocupa de agatatul pasagerilor ce striga strazile prin care se ajunge, in statii si la semafoare (daca este pe rosu), indiferent daca sunt pe prima sau a doua banda. In anumite situatii aceasta persoana joaca si rolul de semnalizator :)

Asa am reusit sa ajungem in centrul Limei care, in opinia mea, este mult mai interesant decat Miraflores. Aici gasesti niste cladiri istorice impresionante, culminand in frumusete cu palatul guvernului din Plaza de Armas, care este si cea mai mare piata din Lima. Din cate am inteles in majoritatea oraselor mari din America Latina, piata cea mai mare poarta aceasta denumire. Foarte mult mi-a placut faptul ca politistii sunt foarte atenti cu turistii, azi o doamna politist a venit la noi sa ne intrebe daca avem nevoie de indrumari si ne-a oferit o harta a zonei centrale cu obiectivele cele mai importante.

Am ajuns in zona universitatilor din Lima in jurul carora gasesti din abudenta copiatoare…dar muuuulte si fiecare astfel de loc are cel putin 3 copiatoare uriase. Cred ca am zarit cativa studenti facandu-si copiute de mana in parc…sunt curios daca la ei exista bacalaureat :)

Plimbarea am terminat-o cu o vizita la un parc cu foarte multe fantani arteziene, unele dintre ele fiind coregrafiate cu muzica si seara cu lumini, care a fost construit in cinstea tunelului lung de 145km care alimenteaza un lac de acumulare din partea de veste al Anzilor (acolo unde se gasete si Lima) cu apa proaspata dintr-o laguna ce se gaseste in partea de est al Anzilor, unde ploile abunda. Am aflat un lucru nou, si anume ca Lima este ca marime al doilea oras din lume care se afla construit in desert, dupa Cairo. Si in ciuada acestui fapt, consumul de apa pe cap de locuitor este de 250 litri/zi adica de 2 ori peste media din Europa. Fata de Cairo, pe unde trece Nilul ce are un debit de peste 2800 mc/s, Lima este traversat de raul Rimac ce are un debit de doar 10 mc/s…asadar acum mi se pare normal sa selebreze in vreun fel minunea tehnologica ce le aduce apa in case.

Desi ar mai fi lucruri de vizitat si facut in Lima am decis sa plecam in locuri mai putin agitate si mai spectaculoase ca peisaje sau fauna, asa ca maine ne vom porni catre Pisco, o localitate la sud de Lima de unde putem pleca spre insulele de langa pentru a observa lei de mare si multe pasari.

Poze de azi limitate ca rezolutie din motive de banda redusa:

7 thoughts on “Unealta noua: “point & shoot” Canon

  1. cum le spune la femeile din Lima? Limaence?! dar, ele exista, sau sunt atat de urate de le tin ascunse?
    ceva mancare ati testat, sau mai aveti din snitelele de pe drum :)
    vremea pare foarte nashpa si depresiva. ceva bauturi locale sa-ti mai ridice moralul?
    frappucino este?

  2. @mke: DSLR-ul ramane in continuare pe felie, insa doresc sa evit sa umblu prin orase cu el atarnand la gat. Diana se va ocupa de camera mica…care este neagra, o culoare mai unisex :)

    @kescu: as prefera sa le tina mai ascunse cam pe 3 sferturi dintre ele. Am testat ceviche pescada care este peste crud marinat in suc de lamaie. Aici gasesti lamai mici (chiar mai mici decat lime-ul) si foarte foarte aromate. Insa dimineata mancasem putin mai mult ananas, care iti ataca nitel limba, si combinat cu sucul de lamaie acru a iesit o combinatie nu prea placuta, chiar putin dureroasa :)
    Voi mai testa aceasta mancare, ca sa-mi fac o idee despre ea si pe langa asta as mai incerca si inima de vaca.
    Aici gasesti multe sucuri din fructe proaspat stoarse si pentru 500ml platesti cam 5 lei insa tre sa vad si cum este berea lor 😉
    La capitolul cafea stau bine…gasesti de toate

  3. Insa nu Caffe latte cum ne-am obisnuit :))) Insa am invatat eu de la o draga prietena cand am fost in Turcia sa mai cer o cana mare de lapte si sa torn cafeau peste lapte si gata!
    Caescu, ce dor imi e de tine, nimeni nu ma trage de obraji aici, si nici de urechi!!

  4. Poti sa-i dai Dianei dslr-u k doar a facut curs foto…le are iti zic io 😉
    Hai distractzie maxima acolo :)

    • Pai am apucat sa mai zic si eu ceva la cursul ala de gura ta?? :))) Glumesc!
      Prefer sa raman la asta micut ca e mai indemanatic, dar sa stii ca am pus in practica cateva din cele invatate la curs, de exemplu multe din pozele ce le punem pe site sunt facute de mine, adica nu mi le respinge Silviu chiar pe toate, vreau sa zic :)))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Captcha Captcha Reload